• Ma - Vrij 09:00 - 18.00 | Za - op afspraak
  • Mortelweg 18c, 6551 AE Weurt
  • 024 - 377 53 03

Apk

U kunt bij ons altijd terecht voor een apk-keuring zonder afspraak

Kom langs voor een apk zonder afspraak

De Algemene Periodieke Keuring (apk) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto, driewieler of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten én het soort brandstof moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar.

Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De apk is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. Kom daarom vandaag nog langs bij onze garage in Weurt voor een apk-keuring zonder afspraak!

Vooraf duidelijkheid over de kosten

Bij apk-keuringen, maar ook bij auto-onderhoud en reparaties, informeren wij u vooraf duidelijk over de kosten en nemen we contact met u op indien dit anders uitpakt. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Wij zijn klaar terwijl u wacht

Een apk-keuring hoeft niet lang te duren en is klaar terwijl u wacht. Vooraf informeren we altijd duidelijk hoe lang we verwachten bezig te zijn met de keuring. Ook als u vandaag nog zonder afspraak bij onze garage in Weurt langskomt, mag u rekenen op een snelle service.

Kom vandaag nog langs voor een apk-keuring in Weurt

Wilt u graag vandaag nog een apk-keuring laten uitvoeren bij onze garage in Weurt? Kom dan gerust bij ons langs, ook zonder afspraak. Bij eventuele vragen neemt u vooraf contact met ons op door te bellen naar 024 – 377 53 03.