• Ma - Vrij 09:00 - 18.00 | Za - op afspraak
  • Mortelweg 18c, 6551 AE Weurt
  • 024 - 377 53 03

Grote & kleine beurt

U kunt bij ons altijd zonder afspraak terecht voor uw APK keuring

Grote of kleine onderhoudsbeurt auto

Voor de kleine of grote beurt van je auto kun je terecht bij Van Trigt Cars. Wij verzorgen de onderhoudsbeurt van je auto.

 

Wanneer een onderhoudsbeurt?

Je auto heeft onderhoud nodig. Je kunt kiezen voor preventief onderhoud waarmee je problemen voorkomt. Het kan ook zijn dat je tegen een probleem aanloopt waardoor je het tijd vindt voor actie. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • Er branden (ongewenste) lampjes in mijn auto
  • Je ruitenwissers zijn kapot
  • Je ruitensproeier doet het niet meer
  • Je vraagt je af of bandenspanning van je auto nog goed is?
  • Wanneer moet jouw oliefilter vervangen worden?
  • Werkt jouw verlichting nog wel goed?
  • Je wilt zeker weten dat er nog geen problemen met je distributieriem zijn.

 

Waarom een onderhoudsbeurt?

Een grote en kleine beurt voor je auto zijn belangrijk voor jouw eigen veiligheid en als onderhoud voor de auto. Tijdens deze onderhoudsbeurten kan naar voorkomen dat er onderdelen vervangen of bijgevuld moeten worden. Wij controleren jouw auto van A tot Z. De werkzaamheden aan de auto zorgen er voor dat de auto weer veilig en zuinig rijdt. Een auto die de voorgeschreven onderhoudsbeurten krijgt, zal langer mee gaan. Een kleine of grote onderhoudsinspectie verschilt heel erg per merk en per type auto.

Wat is een kleine onderhoudsbeurt?

Bij een kleine onderhoudsbeurt wordt je auto op een groot aantal punten gecontroleerd. Denk hier bij aan bandenspanning, controlelampjes, ruitenwissers, ruitensproeiers, olie, bumpers enzovoort. Deze punten worden gecontroleerd op slijtage en de werking hiervan. Met een kleine beurt wordt de auto gesmeerd, weer juist afgesteld en hersteld waar nodig is.

 

Wanneer een kleine onderhoudsbeurt?

Vaak staat dit aangegeven in het onderhoudsboekje van jouw auto. Wanneer deze beurt nodig is verschilt per automerk en autotype.

Bij oudere auto’s kun je als vuistregel aanhouden: een kleine beurt na een jaar of na 15.000 kilometer. Een nieuwe auto geeft vaak aan, op je dashboard, wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Wat is een grote onderhoudsbeurt?

Tijdens een grote beurt controleren wij jouw auto op alle belangrijke punten. Wij vervangen filters en bougies, kijken of je distributieriem vervangen moet worden en vullen je vloeistoffen bij. Natuurlijk verversen we ook de olie en controleren we de accu en remmen.

 

Wanneer een grote onderhoudsbeurt?

Hoe vaak je auto een grote onderhoudsbeurt nodig heeft, hangt af van het type auto, de leeftijd van je auto, de kilometerstand en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt.

Een stelregel die je kunt aanhouden bij een grote beurt: na 2 jaar of na 30.000 kilometer.

Kosten kleine en grote onderhoudsbeurt

De kosten van een kleine onderhoudsbeurt start vanaf €100,- en die van een grote onderhoudsbeurt vanaf €125,-

Combinatie met APK Keuring

Vaak voeren wij de kleine of grote beurt van de auto uit in combinatie met de APK. Jouw auto staat dan immers toch al in onze werkplaats. Uiteraard gaat dit in grondig overleg over de werkzaamheden die verricht dienen te worden. Dit altijd samen met een duidelijke prijsopgave zodat je weet waar je aan toe bent.