• Ma - Vrij 09:00 - 18.00 | Za - op afspraak
  • Mortelweg 18c, 6551 AE Weurt
  • 024 - 377 53 03

Hoe lang mag apk verlopen zijn?

APK keuring voor €39,- all-in

Geen afspraak nodig

Geen reparatie zonder overleg

Vraagt u zich af hoe lang de apk van uw voertuig verlopen mag zijn? Dit is een goede vraag. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn waardoor u niet op tijd bent voor een apk-keuring. Wellicht zit u in het buitenland op de datum dat uw apk verloopt en kunt u niet naar Nederland komen. Echter worden er geen uitzonderingen gemaakt en mag u niet met uw voertuig rijden als deze niet aan de apk-plicht voldoet. Zorg er daarom voor dat u op tijd langs een garage gaat voor een apk-keuring. Zit u in het buitenland op de datum dat de apk verloopt? Zorg er dan voor dat u voor uw vertrek uw auto nog laat keuren.

Laat uw voertuig schorsen om boetes te voorkomen

Als u met uw voertuig de weg op wilt, is het niet relevant om uzelf af te vragen hoe lang de apk verlopen mag zijn. U bent namelijk wettelijk verplicht om de keuring op tijd te laten plaatsvinden. Voldoet u niet aan de apk-plicht? Dan riskeert u een boete en kan het bovendien zo zijn dat uw verzekering geen geld meer uitkeert bij een ongeluk. Om dit te voorkomen, kunt u ervoor kiezen uw voertuig te laten schorsen. Hiermee zet u de apk-verplichting tijdelijk stop. Let er wel op dat uw voertuig tijdens de schorsing niet de openbare weg op mag en dat deze na afloop van de schorsing nog steeds aan de eisen van de apk moet voldoen.

De beste oplossing? Laat uw voertuig tijdig keuren!

Nu u weet hoe lang de apk van uw voertuig verlopen mag zijn en wat de mogelijke gevolgen zijn als u de apk-plicht niet nakomt, snapt u waarschijnlijk ook dat u het beste uw voertuig tijdig moet laten keuren. Hiervoor kunt u uitstekend bij Van Trigt Cars terecht. Hoe lang een apk-keuring duurt, verschilt per garage. Omdat wij al meer dan twintig jaar ervaring hebben, zijn wij in staat de keuring af te hebben terwijl u wacht. U hoeft uw voertuig dus geen hele dag kwijt te zijn. Nóg een reden om ervoor te zorgen dat u uw voertuig op tijd laat keuren! Zijn er reparaties nodig om uw voertuig door de keuring te krijgen? Dan overleggen we eerst met u alvorens we met de reparatie aan de slag gaan. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 024 – 377 53 03.